ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Teatrul Național „Mihai Eminescu” va prezenta spectacolul ”Romeo și Julieta”

18:16 | 30.03.2023 Categorie: Cultură

Chişinău, 30 mar. /MOLDPRES/. La Teatrul Național ”Mihai Eminescu” va avea loc vineri, 31 martie, la ora 18.00 spectacolul ”Romeo și Julieta” de William Shakespeare, într-o versiune nouă, în regia Luminiței Țâcu, informează MOLDPRES.

Solicitat de agenție, directorul adjunct al instituției, Ghenadie Gâlcă, a menționat că spectacolul este montat pentru a treia oară pe scena TNME. ”Piesa ”Romeo și Julieta” a fost jucată pentru prima oară în teatrul nostru în 1971 în regia lui Andrei Băleanu, în rolul lui Romeo fiind Iurie Negoiță, iar în cel al Julietei - Dina Cocea, apoi - Viorica Chircă. Ulterior, în 2008, a fost a doua montare, în versiunea regizorului italian Andrea Battistini, în care eu și cu Snejana Puică am jucat rolurile principale. E o plăcere de fiecare dată să revii la Shakespeare, iar ”Romeo și Julieta” este un text-provocare pentru fiecare artist”, a remarcat Ghenadie Gâlcă.

De astă dată, Romeo va fi interpretat de Nicu Ciumașu, student în anul IV la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, iar rolul Julietei va fi jucat de Corina Rotaru, cea mai tânără artistă din trupa TNME. Corina Rotaru a spus că piesa lui Shakespeare este foarte actuală, iar Nicu Ciumașu a afirmat că toți ar trebui să ne regăsim în acest personaj - Romeo, tânărul care iubește cu adevărat.

În aceeași zi, la 18.00, Teatrul ”Alexei Mateevici” va oferi publicului spectacolul ”Micul Prinț”, montat de regizorul Mihai Țărnă după una dintre cele mai populare cărți din lume și cea mai cunoscută lucrare a autorului francez Antoine de Saint-Exupéry, scrisă în anul 1942.

Potrivit organizatorilor, ”Micul Prinț” este o poveste încântătoare, interesantă și sensibilă despre universul copilăriei inocente, prietenie, dragoste, altruism. Cei mici vor fi captivați de prințișorul care vine de pe micul Asteroid B-612. Va rămâne pe Pământ sau se va întoarce pe asteroidul său? Veți afla răspunsurile doar în sala de spectacol. Pentru adulți, ”Micul Prinț” este o poveste filosofică, o meditație profundă despre valorile umane, responsabilitate și legătura dintre oameni, toleranță, singurătate, despre esența umanității și cunoașterea de sine prin intermediul călătoriei. 

Tot vineri, la 18.00, Teatrul Național de Operă și Balet ”Maria Bieșu” va readuce în scenă spectacolul ”Paiațe”, operă în două acte  de Ruggiero Leoncavallo în regia lui Eugen Platon, regizor coordonator – Rodica Picireanu, dirijor – Nicolae Dohotaru, la 18.30, Teatrul ”Luceafărul” – spectacolul ”Fazanul” de Georges Feydeau, în regia lui Slava Sambriș, Teatrul Național ”Satiricus I. L. Caragiale” – spectacolul ”Hamlet” de William Shakespeare în regia lui Alexandru Grecu și la 19.00, Teatrul ”Geneza Art” – spectacolul ”TOC” de dramaturgul, actorul și omul de televiziune francez Laurent Baffie, în regia Danielei Burlaca.

img23002580

img23002580

img23002580

img23002580

img23002580

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!