ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Situația din Zona de Securitate pe agenda Comisiei Unificate de Control

17:44 | 30.03.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 30 mar. /MOLDPRES/. Problema posturilor ilegale în Zona de Securitate s-a aflat în centrul discuțiilor desfășurate în ședința săptămânală de astăzi a Comisiei Unificate de Control, comunică MOLDPRES cu referire la Biroul politici de reintegrare.

Delegația Republicii Moldova și-a reafirmat poziția privind necesitatea eliminării oricăror posturi amplasate în Zona de Securitate fără acceptul Comisiei Unificate de Control. 

Drept reacție la informațiile despre pretinse acte teroriste răspândite de către exponenții Tiraspolului, inclusiv prin intermediul mass-media, Delegația Chișinăului a atras atenția asupra unor mecanisme ale operațiunii de menținere a păcii, pe care le-au încălcat structurile de forță transnistrene. 

Printr-o declarație adresată Comisiei Unificate de Control, Delegația Republicii Moldova a evidențiat că neinformarea și neimplicarea în modul stabilit a observatorilor militari și a organelor de drept constituționale pune sub îndoială concluziile reprezentanților regiunii transnistrene. Or, presupusele fapte, dacă au avut loc, ar fi trebuit semnalate la momentul producerii lor, pentru a declanșa mecanismele operațiunii de pacificare în vederea neadmiterii destabilizării situației în Zona de Securitate și efectuării unei anchete obiective. 

Delegația Republicii Moldova a dezaprobat recurgerea la procedeele manipulatorii, a cerut renunțarea la acțiunile provocatoare și respectarea actelor de bază ale operațiunii de pacificare pe râul Nistru.

img23002587

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!