ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul Nicu Popescu a discutat cu ambasadorul Irlandei

20:07 | 30.03.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 30 mar. /MOLDPRES/. Șeful diplomației moldovenești, Nicu Popescu, l-a primit pe Paul McGarry, ambasadorul Irlandei în Republica Moldova, cu reședința la București, transmite MOLDPRES cu referire la Biroul de presă al MAEIE.

Diplomații au discutat despre progresele înregistrate de autorități în implementarea recomandărilor Comisiei Europene și alinierea la acquis-ul comunitar. Au fost evidențiate și eforturile Guvernului de a implementa reforme structurale, care au drept scop îmbunătățirea condițiilor de viață ale cetățenilor și dezvoltarea economică a țării. În acest sens, vicepremierul Nicu Popescu a apreciat suportul ferm al autorităților de la Dublin pentru procesul de aderare a Republicii Moldova la UE. 

„Am convenit să accelerăm negocierile pe mai multe acorduri sociale de care vor beneficia cetățenii noștri stabiliți în Irlanda. Am vorbit și despre importanța de a lansa negocierile privind facilitarea regimului de vize. 

Odată cu revenirea Aeroportului Internațional Chișinău în gestiunea statului, am exprimat dorința autorităților noastre de a extinde serviciile companiilor aeriene low-cost irlandeze, în speță Ryanair, pe piața avia din țara noastră. 

De asemenea, am discutat despre pregătirile pentru Summit-ul Comunității Politice Europene, care va fi găzduit de Republica Moldova pe data de 1 iunie curent”, a declarat oficialul moldovean.

Foto: MAEIE

img23002593

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!