ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cazurile de corupție mare vor fi investigate de Procuratura Anticorupție. CNA va investiga cazurile de corupție sistemică

07:15 | 31.03.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 31 mar. /MOLDPRES/. Parlamentul a votat pentru delimitarea competențelor Procuraturii Anticorupție (PA) și ale Centrului Național Anticorupție (CNA) la investigarea cauzelor de corupție de nivel înalt. Proiectul de lege a fost votat în prima lectură de 54 de deputați, comunică MOLDPRES.

Autorii inițiativei legislative propun ca funcția de investigare penală pentru corupția la nivel înalt să fie exercitată de Procuratura Anticorupție. Totodată, Centrul Național Anticorupție va investiga cazurile de corupție sistemică, iar corupția mică va fi investigată de organul de urmărire penală al Ministerului Afacerilor Interne.

Mai exact, Procuratura Anticorupție va exercita urmărirea penală în cazurile săvârșite de Președintele țării, deputați, membri ai Guvernului, judecători, procurori, angajați CNA, conducerea SIS și ofițerii de informații și securitate.

Documentul va fi propus spre examinate în a doua lectură în plenul Parlamentului.

Foto: Parlament

img23002595

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!