ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Energocom a procurat în premieră gaze naturale de pe Bursa română de mărfuri

09:18 | 31.03.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 31 mar. /MOLDPRES/. Energocom a cumpărat, în premieră, de pe Bursa română de mărfuri 24 de MWh de gaze naturale pentru ziua următoare, câte 1 MWh pe oră. Prețul unui MWh a constituit 240 de lei românești (echivalentul a 48,82 euro), informează MOLDPRES. 

Achiziția a fost realizată pentru a testa un nou mecanism de procurare a gazelor naturale și pentru a stabili un nou lanț logistic. Gazele urmează să fie revândute către SA Moldovagaz. Prețul nu include costul de transport.

Potrivit directorului interimar al Energocom, Victor Bânzari, scopul acțiunii a fost diversificarea surselor de aprovizionare cu gaze naturale, în căutarea unor surse accesibile, precum și asigurarea securității energetice a țării.

SA Energocom caută în prezent parteneri din diferite țări, pentru a face achiziții noi de gaze și a profita de conjunctura favorabilă de prețuri.

În lunile ianuarie-martie, prețul mediu ponderat al gazelor livrate de Energocom către Moldovagaz a fost de 1095 de dolari pentru mia de metri cubi (fără TVA).

Foto: Energocom

img23002605

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!