ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Planul de acțiuni al Guvernului pentru anul 2023, publicat în Monitorul Oficial

09:44 | 31.03.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 31 mar. /MOLDPRES/. Planul de acțiuni al Guvernului pentru anul 2023 a fost publicat astăzi în Monitorul Oficial. Documentul include peste 650 de acțiuni care urmează a fi implementate, transmite MOLDPRES.

Planul de acțiuni al Guvernului a fost elaborat în baza Planului național de dezvoltare. Documentul înglobează angajamente care vor contribui la realizarea a 26 de obiective cu impact asupra tuturor domeniilor de activitate a Guvernului și trei priorități ale anului 2023: dezvoltarea economică, securitatea statului, disciplină în instituții și ordine în țară.

Documentul este structurat în 16 capitole care corespund direcțiilor sectoriale prioritare, stabilite în baza prevederilor Programului de activitate a Guvernului „Moldova prosperă, sigură, europeană”. Monitorizarea executării Planului de acțiuni al Guvernului va fi realizată lunar de Cancelaria de Stat.

Totodată, Planul de acțiuni conține angajamentele de transpunere a legislației UE, asumate în baza Acordului de Asociere RM – UE și Agendei de Asociere RM-UE pentru anii 2021-2027. Documentul stabilește acțiuni concrete, termene de realizare, indicatori de monitorizare și instituții responsabile.

Sursa: monitorul.gov.md

img23002606

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!