ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mii de dolari și euro au fost ridicate de oamenii legii în urma descinderilor de la Giurgiulești

10:09 | 31.03.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 31 mar. /MOLDPRES/. În urma perchezițiilor efectuate ieri la sediul Postului de Inspecție la Frontiera (PIF) Giurgiulești al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), procurorii anticorupție au ridicat de la cei 11 bănuiți circa 13 625 de euro, 1 320 de dolari, 148 000 de lei, 5 300 de lei românești, 30.600 de hrivne, 1000 de lire sterline, 760 de lire turcești și 1 200 de ruble rusești, comunică MOLDPRES.

Potrivit CNA, tot în urma descinderilor au fost ridicate telefoanele mobile ale bănuiților, dar și mai multă tehnică de calcul.

Astăzi, procurorii anticorupție urmează să depună demersuri prin care vor solicita arestarea preventivă a celor 11 persoane reținute.

Ieri, Ofițerii Direcției generale teritoriale (DGT) Sud a CNA și procurorii din cadrul oficiului Sud al Procuraturii Anticorupție au efectuat percheziții la Postul de Inspecție la Frontiera Giurgiulești al ANSA, în cadrul unor dosare pornite pe fapte de corupere pasivă. În urma acțiunilor de urmărire penală, 11 angajați ai ANSA au fost reținuți pentru 72 de ore, fiind bănuiți că ar fi perceput plăți ilegale de la diferiți agenți economici pentru facilitarea tranzitului de mărfuri.

Foto: CNA

img23002608

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!