ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un tânăr a încercat să aprindă focul în sobă cu motorină

10:24 | 31.03.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 31 mar. /MOLDPRES/. Un tânăr în vârstă de 20 de ani a primit arsuri, după ce a încercat să aprindă focul în sobă cu motorină. Cazul a avut loc în seara zilei de 30 martie într-o locuință din orașul Edineț, comunică MOLDPRES.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 17:56. Băiatul a suferit combustii în timp ce încerca să aprindă focul în sobă utilizând substanța ușor inflamabilă. La fața locului a intervenit un echipaj al serviciului de asistență medicală care i-a prescris băiatului un tratament la domiciliu. Incendiu în locuință nu s-a produs. Toate circumstanțele incidentului urmează a fi stabilite de specialiști.

În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează repetat cetățenii despre riscul nerespectării normelor de utilizare a sobelor alimentate cu combustibil solid, lemne și cărbune. Salvatorii și pompierii îndeamnă oamenii să respecte cu strictețe regulile antiincendiare și să nu aprindă focul în sobe utilizând lichide inflamabile, cum ar fi motorină, benzină, gaz lampant, dar și alte substanțe periculoase.

Foto: IGSU

img23002612

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!