ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Control inopinat la Apă-Canal Chișinău: deconectarea stației de pompare „Botanica” a fost nejustificată

11:27 | 31.03.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 31 mar. /MOLDPRES/. Agența Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a efectuat un control inopinat la „Apă-Canal Chișinău”. În urma acestuia, s-a stabilit că deconectarea stației de pompare a apei potabile „Botanica” a fost nejustificată, transmite MOLDPRES.

„Nefuncționarea sistemului informațional SCADA (Sistem de monitorizare, control, achiziții de date) din cauza deconectării energiei electrice la blocul administrativ din str. Albișoara, 38, mun. Chișinău, nu a influențat asupra funcționării stațiilor de pompare, datorită existenței mașiniștilor sau, după caz, posibilității delegării personalului suplimentar la stațiile de pompare. Astfel, deconectarea stației de pompare a apei potabile „Botanica” a fost nejustificată”, a precizat ANRE.

Totodată, „Apă-Canal Chișinău” a fost obligată să revizuiască în termen de până la 30 aprilie 2023 procedurile interne în vederea asigurării continuității prestării serviciului de alimentare cu apă și de canalizare în situații de risc, precum și asigurarea informării eficiente a consumatorilor în cazurile de apariție în spațiul public a mesajelor care induc în eroare consumatorii finali referitor la continuitatea serviciului prestat.

Deconectarea temporară a stației de pompare „Botanica” a avut loc la începutul lunii februarie. „Apă-Canal Chișinău” nu a comentat deocamdată rezultatele controlului efectuat de ANRE.

Foto simbol

img23002614

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!