ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul Nicu Popescu a avut o întrevedere cu secretarul general al Consiliului Europei

11:37 | 31.03.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 31 mar. /MOLDPRES/. Șeful diplomației Republicii Moldova, Nicu Popescu, a primit la MAEIE pe Marija Pejčinović Burić, secretarul general al Consiliului Europei, transmite MOLDPRES cu referire la Biroul de presă al MAEIE.

În debutul întrevederii, oficialii au discutat despre progresele făcute de Republica Moldova în implementarea reformelor necesare pentru consolidarea statului de drept, a democrației și a drepturilor omului.

„I-am mulțumit doamnei Marija Pejčinović Burić, cu această ocazie, pentru sprijinul continuu al Consiliului Europei în procesul de reformă a sectorului justiției, inclusiv prin intermediul cooperării cu Grupul de Lucru de nivel înalt în domeniul justiției, instituit cu susținerea doamnei secretar general, acest grup ajutând autoritățile noastre naționale în procesul de reformare a justiției.

Am reconfirmat angajamentul Republicii Moldova de a asigura funcționalitatea instituțiilor din domeniul justiției care să acționeze independent, dând dovadă de integritate și profesionalism. Doamna secretar general Burić a dat asigurări că va sprijini în continuare eforturile noastre în domeniul anticorupție.

La fel, doamna secretar general Burić a salutat ratificarea de către țara noastră a Convenției de la Istanbul, cel mai cuprinzător instrument juridic internațional prin care sunt instituite standarde și mecanisme vizând prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor. 

La final, am discutat despre reuniunile de nivel înalt din prima jumătate a anului curent – Summit-ul Consiliului Europei din Reykjavík, 16-17 mai, și cel de-al doilea Summit al Comunității Politice Europene, care va avea loc în Republica Moldova la 1 iunie”, a conchis oficialul moldovean.

Foto: MAEIE

img23002618

img23002618

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!