ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

UE acordă Republicii Moldova 50 mln de euro

14:58 | 05.04.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 5 apr. /MOLDPRES/. Uniunea Europeană a acordat astăzi Republicii Moldova un grant de 10 milioane de euro. Alte 40 mln de euro vor fi oferite țării noastre la începutul lunii mai sub formă de împrumut. Banii fac parte din asistența macrofinanciară acordată Chișinăului, în valoare totală de 150 mln de euro. Anunțul a fost făcut azi pe pagina oficială a Comisiei Europene, informează MOLDPRES.

În comunicatul de presă al Comisiei Europene este precizat că banii sunt acordați după ce „Moldova a îndeplinit condițiile convenite cu UE pentru eliberarea acestei plăți”.  

„Moldova a consolidat guvernanța sectorului public, cu acțiuni întreprinse pentru îmbunătățirea managementului proiectelor de investiții publice. Guvernul a făcut progrese în ceea ce privește guvernarea sectorului financiar, prin adoptarea unei noi strategii de management al finanțelor publice. Autoritățile moldovenești au făcut progrese și în ceea ce privește întărirea statului de drept. Parlamentul a adoptat și un nou program de recuperare a bunurilor infracționale”, a specificat sursa citată. 

Comisia Europeană susține că sprijinul va ajuta Moldova să abordeze nevoile sale urgente de finanțare și să sprijine stabilitatea macroeconomică generală, permițând în același timp reforme ample și ambițioase.

Prima tranșă de 50 mln de euro din asistența macrofinanciară acordată de UE țării noastre a fost debursată în august 2022. 

img23002775

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!