ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Federația Națională a Fermierilor susține convocarea la 21 mai a Adunării Naționale „Moldova Europeană”

10:35 | 18.04.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 18 apr. /MOLDPRES/. Federația Națională a Fermierilor din Republica Moldova /FNFM/ a anunțat că susține convocarea la 21 mai a Adunării Naționale „Moldova Europeană” și îndeamnă agricultorii să participe la acest eveniment, comunică MOLDPRES.

Potrivit unui comunicat emis de FNFM, agricultorii sunt beneficiarii cu cele mai valoroase avantaje, care vin odată cu aderarea țării noastre la UE și la diferite organizații și asociații europene.

“FNFM, în numele membrilor săi, își exprimă încrederea în oportunitățile de dezvoltare social-economică a R. Moldova, care pot fi asigurate prin intermediul relațiilor cu țările civilizate, care sunt parte a lumii libere, unde se respectă drepturile omului, libertatea și valorile general umane. FNFM își exprimă recunoștința pentru suportul acordat sectorului agricol de către UE, în cadrul multiplelor programe și proiecte de asistență tehnică și investiționale”, se mai spune în comunicat.

La 10 aprilie, șefa statului, Maia Sandu, a anunțat că la 21 mai în Chișinău va fi convocată o Adunare Națională. Evenimentul va fi organizat în Piața Marii Adunări Naționale. Președintele a menționat că evenimentul va fi organizat în suportul procesului de integrare a țării noastre în UE.

„Vă îndemn să ne manifestăm ca popor. Decizia clară de a fi parte a familiei europene, bazată pe respect, stabilitate și colaborare economică. Eu vă îndemn să arătăm că unicul stăpân al acestui pământ este poporul. Eu vă îndemn să le explicăm celor care mai au dubii că deciziile privind viitorul Republicii Moldova se iau în Republica Moldova. A venit timpul ca moldovenii să arate că suntem un popor hotărât, un popor stăpân în casa lui, un popor care își poate apăra cu fruntea sus democrația, pacea și comunitățile. Eu cred că a venit timpul ca cei care sunt cu ochii pe noi și din est și din vest, să vadă că în clipele hotărâtoare pentru destinul nostru suntem uniți și curajoși”, a spus atunci Sandu.

Foto simbol

img23003091

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!