ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Activitatea Consiliului pentru Protecția Drepturilor Copilului va fi relansată până la finele lunii mai

15:04 | 18.04.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 18 apr. /MOLDPRES/. Activitatea Consiliului pentru Protecția Drepturilor Copilului va fi relansată până la finele lunii mai. Decizia a fost anunțată în cadrul unei întrevederi dintre secretarul general al Guvernului, Artur Mija, cu reprezentanta rezidentă UNICEF în Republica Moldova, Maha Damaj, comunică MOLDPRES.

În discuții, șeful Cancelariei de Stat a mulțumit pentru contribuția adusă de UNICEFF în procesul de integrare socială și educațională a copiilor din familiile refugiate din Ucraina, precum și pentru eforturile de consolidare a sistemului național de protecție a copiilor.

Reprezentanta UNICEF în țara noastră, Maha Damaj, a reconfirmat sprijinul organizației în asigurarea protecției drepturilor copiilor și îmbunătățirea accesului lor la servicii de calitate. Maha Damaj s-a referit la acțiunile prioritare în cadrul Programului UNICEFF în Republica Moldova pentru următorii cinci ani, care prevăd asigurarea incluziunii educaționale a copiilor cu dizabilități și a copiilor refugiați,  reformarea justiţiei juvenile, precum și îmbunătățirea condițiilor igienico-sanitare în instituțiile de învățământ.

Părțile au discutat aspecte privind relansarea activității Consiliului pentru Protecția Drepturilor Copilului, preconizată până la sfârșitul lunii mai. Pe platforma Consiliului, vor fi discutate ultimele evoluții din domeniul protecției drepturilor copiilor, măsuri de eradicare a sărăciei în rândul minorilor, precum și garantarea pachetului social minim tuturor copiilor aflați în dificultate.

img23003100

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!