ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O prelegere despre sănătatea femeii a fost organizată pentru mamele din Taraclia

15:33 | 18.04.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 18 apr. /MOLDPRES/. La Biblioteca raională din Taraclia a avut loc o prelegere publică despre sănătatea reproductivă a femeilor. În cadrul evenimentului, medicul Alexei Deliceban a evidențiat cele mai frecvente probleme de sănătate în rândul femeilor de diferite vârste, metode tradiționale și netradiționale de tratament, transmite BTA, preluat de MOLDPRES.

Medicul obstetrician-ginecolog a prezentat statistici mondiale, conform cărora 65% dintre femeile între 20 și 45 de ani au încredere în specialiști. S-a discutat și despre indicatorul bolilor de care suferă femeile din raionul Taraclia. Deliceban a răspuns la întrebările participantelor la prelegere și le-a îndemnat să-și monitorizeze cu strictețe starea de sănătate. Doamnele și-au împărtășit deschis problemele și experiențele în depășirea lor.

Inițiativa organizării discuției cu medicul obstetrician și șeful adjunct al Centrului de Sănătate din raionul Taraclia, Alexei Deliceban, a fost a mamei singure Kristina Dimitrieva.

Evenimentul a avut loc în cadrul proiectului social „Super Mom”, implementat de Kristina. Scopul evenimentului este de a implica tinerii în viața societală, de a reduce nivelul de izolare socială a mamelor, de a forma un mediu de susținere și de a întări valorile familiei.

Kristina Dimitrieva a primit sprijin financiar după ce a devenit câștigătoare unui proiect implementat de Bulgarian Spirit Foundation. Bugetul proiectului este de 18.375 de leva și a fost alocat în cadrul programului Ministerului Afacerilor Externe al Bulgariei.

Foto: BTA

img23003102

img23003102

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!