ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Agenții economici care angajează persoane ce necesită suport suplimentar pe piaţa muncii pot beneficia de subvenţii

11:03 | 19.04.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 19 apr. /MOLDPRES/. Agenții economici care angajează persoane ce necesită suport suplimentar pe piaţa muncii pot beneficia de subvenţii lunare în sumă egală cu 80% din cuantumul salariului de bază, conform contractului individual de muncă, transmite MOLDPRES.

Potrivit Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), subvenția nu poate depăși 50% din salariul mediu lunar pe economie pentru anul precedent, pe un termen de șase luni, pentru fiecare șomer angajat. Măsura este valabilă în cazul în care agenții economici vor angaja pe o perioadă nedeterminată sau determinată, cu o durată de cel puţin 12 luni, şomeri direcţionaţi de către subdiviziunea teritorială pentru ocuparea forței de muncă.

Elena Cernei, în vârstă de 47 de ani, locuitoare a satului Găuzeni, raionul Șoldănești, este o persoană cu dizabilitate. Femeia deține o experiență bogată de mobilizare a oamenilor din localitate și a dorit întotdeauna să-și manifeste calitățile și aptitudinile profesionale. Din acest motiv s-a adresat la Secția pentru ocuparea forței de muncă Șoldănești cu scopul de a-și găsi un loc de muncă în raion. Specialiștii i-au propus un loc de muncă în calitate de maistru la amenajarea localităților, la SA „Salubritate Șoldănești”.

Întrucât locul de muncă se află într-o altă localitate decât cea unde locuiește, femeia a beneficiat de indemnizația unică de încadrare egală cu un salariu mediu lunar pe economie pentru anul precedent în sumă de 10 529 de lei (aproximativ 526 de euro). Totodată, angajatorul a beneficiat de subvenționarea locului de muncă pentru încadrarea persoanei care necesită suport suplimentar pe piaţa muncii.

Pentru mai multe informații despre măsurile de ocupare a forței de muncă, persoanele interesate pot suna la Centrul de apel al ANOFM: 0 8000 1000 sau se pot adresa la cea mai apropiată subdiviziune a instituției (https://anofm.md/ro/subdiviziuni).

Foto: ANOFM

img23003121

img23003121

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!