ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova va denunța acordurile privind crearea și activitatea televiziunii interstatale „MIR”

11:11 | 19.04.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 19 apr. /MOLDPRES/. Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi denunțarea Acordului privind crearea Teleradiocompaniei Interstatale, semnat la Bișkek în anul 1992 și a Acordului cu privire la garanțiile de drept internațional, în vederea activității libere şi independente a Teleradiocompaniei „MIR”, semnat la Așgabat în 1993. În acest context, reprezentanța Teleradiocompaniei ,,MIR" în Republica Moldova urmează a fi radiată ca entitate juridică în registrele Camerei Înregistrării de Stat, a relatat agenției MOLDPRES Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

„Denunțarea de participare a țării noastre la activitatea companiei MIR va contribui la economisirea resurselor financiare și va reafirma angajamentul Moldovei de a proteja spațiul audiovizual național și regional, în vederea asigurării securității informaționale”, a subliniat secretarul general al Executivului, Artur Mija. 

În prezent, posturile de televiziune comune pentru spațiul CSI - „Mir TV” și „Mir 24” nu dețin licență de emisie eliberată de Consiliul Audiovizualului și, respectiv, nu sunt furnizori de servicii media în Republica Moldova.

De asemenea, recent, autoritățile de la Chișinău au refuzat să finanțeze acest post de televiziune. În perioada 2000-2022, din bugetul de stat, către Reprezentanța din R. Moldova a Teleradiocompaniei Interstatale ,,MIR" au fost achitate mijloace financiare în sumă de circa 40,3 mln de lei.

Foto: Guvern 

img23003122

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!