ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Dorin Recean: R. Moldova nu se asociază cu războiul şi atrocităţile care se fac în Ucraina

11:24 | 19.04.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 19 apr. /MOLDPRES/. Republica Moldova nu se asociază cu războiul şi atrocităţile care se fac în Ucraina, or, în ţara noastră nu sunt binevenite persoanele care susţin aşa ceva. O declaraţie în acest sens a făcut prim-ministrul Dorin Recean, în debutul şedinţei de astăzi a Guvernului, referindu-se la un caz de luni, 17 aprilie, când președintele Republicii Tatarstan din Rusia, Rustam Minnikhanov, nu a fost lăsat să intre în Moldova pentru că nu era clar motivul sosirii, transmite MOLDPRES.

Premierul a precizat că oamenii care susţin crimele, omorârea populaţiei civile în statul vecin, nu sunt bineveniţi pe teritoriul ţării noastre.

De asemenea, Dorin Recean a anunţat că va face un demers pentru ca unor colaboratori ai Ambasadei Rusiei la Chişinău să li se retragă autorizaţiile de activitate.

După şedinţa Guvernului, purtătorul de cuvânt al Executivului a anunţat că pe parcursul zilei de astăzi, Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene va veni cu declaraţii în acest sens.

img23003124

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!