ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

29 de morţi în incendiul produs într-un spital din Beijing, potrivit noului bilanţ

15:17 | 19.04.2023 Categorie: Externe

Beijing, 19 apr. /MOLDPRES/. Directorul unui spital din Beijing a fost arestat după ce un incendiu izbucnit în această instituţie s-a soldat cu moartea a 29 de persoane, în una din cele mai grave catastrofe produse în capitala chineză în ultimii 20 de ani, au anunţat miercuri autorităţile, comunică AFP, preluată de Agerpres și MOLDPRES.

Acest incendiu, produs marţi, a forţat pacienţii să încerce să se salveze ieşind pe ferestre, atârnându-se de cearşafuri sau refugiindu-se pe aparatele de aer condiţionat de pe faţadă, potrivit imaginilor publicate pe reţelele de socializare.

Bilanţul a fost comunicat de Li Zongrong, adjunct al primarului districtului Fengtai, unde se află spitalul.

Printre victime figurează 16 femei şi 13 bărbaţi, a precizat acesta.

Poliţia municipală a anunţat la rândul său arestarea a 12 persoane, între care directorul spitalului şi angajaţi ai unei întreprinderi însărcinate cu lucrări de renovare în clădire.

Potrivit unei anchete preliminare, citată de televiziunea de stat CCTV, incendiul ar fi fost declanşat de "scântei generate în cursul lucrărilor de renovare internă".

Autorităţile municipale au indicat că 39 de răniţi în incendiu erau în continuare spitalizaţi miercuri dimineaţă. 

img23003136

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!