ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Maia Sandu: Republicii Moldova i s-a confirmat, încă o dată, că este așteptată în marea familie europeană

16:30 | 19.04.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 19 apr. /MOLDPRES/. Astăzi, Republicii Moldova i s-a confirmat, încă o dată, că este așteptată în marea familie europeană. Într-o rezoluție adoptată cu puțin timp în urmă, Parlamentul European a solicitat începerea negocierilor de aderare la UE până la sfârșitul anului 2023 și a menționat importanța țării noastre pentru o Europă unită și puternică. Afirmațiile au fost făcute de șeful statului, Maia Sandu, comunică MOLDPRES.

Președintele a reiterat că locul Moldovei este în Uniunea Europeană - acest lucru fiind cerut de cetățenii noștri, pentru acest obiectiv muncesc instituțiile noastre și avem tot sprijinul statelor europene să devenim membru al UE.

”Le mulțumim prietenilor noștri europeni care au încredere în noi și apreciază contribuția noastră pentru asigurarea stabilității și păcii în regiune. Instituțiile statului vor îndeplini recomandările Comisiei Europene, așa încât să fim gata de a începe negocierile de aderare. Moldova europeană este calea aleasă de cetățenii noștri. Vom spune acest lucru răspicat, cu o singură voce, pe 21 mai la Adunarea cetățenilor”, a scris Sandu.

Astăzi Parlamentul European a cerut, printr-o rezoluție, începerea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. În document  europarlamentarii au cerut: mai mult sprijin financiar și tehnic din partea instituțiilor europene oferit țării noastre, pentru implementarea reformelor, pentru măsuri de sprijin adresate cetățenilor, pentru combaterea acțiunilor de război hibrid din partea Federației Ruse; aplicarea de sancțiuni împotriva oligarhilor care, alături de Rusia, vor să destabilizeze Moldova; liberalizarea totală a comerțului dintre Uniunea Europeană și R. Moldova și integrarea graduală a Republicii Moldova în Piața Unică a UE.

img23003142

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!