ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Finanțelor

17:07 | 19.04.2023 Categorie: Comunicate

Delegarea salariaţilor: mediul de business și Ministerul Finanțelor au discutat despre actualizarea cadrului normativ

Chişinău, 19 apr. /MOLDPRES/. Delegarea salariaților în interes de serviciu este un subiect actual atât pentru mediul de business, care dorește simplificarea procedurilor, dar și pentru autorități, prioritatea cărora este asigurarea unui cadru normativ transparent și eficient. 

În acest sens, în cadrul Grupului de lucru nr. 4 „Perfecționarea procesului de delegare a salariaților” creat pe platforma Ministerului Finanțelor și condus de secretarul de stat Olga Golban, au fost discutate propunerile de modificare a Regulamentului cu privire la delegarea salariaţilor entităţilor din Republica Moldova, aprobat prin Hotărârea de Guvern nr. 10/2012. 

Secretarul de stat a menționat că Ministerul Finanțelor este deschis pentru a analiza modificările propuse de membrii Grupului de lucru, astfel încât prevederile ce se referă la delegarea și deplasarea angajaților să fie clare și ușor de implementat de către business. 

Ședința s-a desfășurat în formatul unui atelier de lucru, în cadrul căruia reprezentanții mediului de afaceri au formulat propuneri de îmbunătățire a cadrului normativ privind delegarea, ce vizează: revizuirea conceptului privind documentele de călătorie, regimul diurnei în cazul angajaților din cadrul parcurilor IT, delegarea fondatorului entității, precizarea termenului delegării în concordanță cu prevederile Codului muncii, revizuirea sistemului cheltuielilor pentru transport etc.  

În perioada 24-28 aprilie curent este preconizată o altă ședință a Grupului de lucru nr. 4, pentru a fi discutat următorul pachet de modificări la Hotărârea nr.10/2012, ce include cheltuielile de locațiune, achitarea diurnelor și a altor cheltuieli de delegare etc.

Reamintim, în luna martie curent, în cadrul ședinței de relansare a Consiliului Consultativ al Ministerului Finanțelor în domeniul impozitelor și taxelor, ce reunește experți fiscali și vamali din sectorul public și cei din sectorul privat,  au fost create 4 grupuri de lucru, printre care și grupul de lucru din domeniul perfecționării procesului de delegare a salariaților.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!