ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Finanțelor

17:15 | 19.04.2023 Categorie: Comunicate

Cooperarea moldo-germană, discutată de ministrul Sirețeanu cu Ambasadoarea Germaniei, Margret Eubber

Chişinău, 19 apr. /MOLDPRES/. Ministrul Finanțelor Veronica Sirețeanu s-a întâlnit cu Margret Maria Uebber, Ambasadoarea Republicii Federale Germania, însoțită de Claudia Hermes, directoarea de țară a GIZ Moldova, în cadrul unei vizite la minister. 

Interlocutoarele au vorbit despre situația bugetară, prioritățile curente și cele pe termen mediu, printre care se regăsesc: aprobarea Cadrului Bugetar pe Termen Mediu, finalizarea proiectului politicii fiscale pentru anul viitor și rectificarea bugetului pentru anul curent, politica de salarizare, dar și alte subiecte de interes comun. 

Ministrul Finanțelor a mulțumit pentru sprijinul valoros și continuu acordat Republicii Moldova de Germania, inclusiv în gestionarea crizei refugiaților și a crizei energetice, exprimându-și încrederea că relațiile de colaborare viitoare vor continua. 

Margret Maria Uebber a comunicat despre deschiderea Germaniei de a sprijini în continuare Republica Moldova, în special în consolidarea reformelor și politicilor care vor apropia țara noastră de Uniunea Europeană.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!