ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O ambulanță a rămas blocată în noroi, iar mai multe case au fost inundate în urma ploilor torențiale

10:07 | 20.04.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 20 apr. /MOLDPRES/. Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) au fost solicitați ieri pentru a interveni la lichidarea consecințelor ploilor abundente înregistrate pe teritoriul țării. Aceștia au scos din noroi o ambulanță și au pompat apa din mai multe gospodării, comunică MOLDPRES.

Potrivit IGSU, în seara zilei de ieri salvatorii au intervenit în localitatea Cairaclia, raionul Taraclia, pentru a tracta o ambulanță care a rămas blocată în noroi în timp ce se deplasa spre pacient. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 21:09. La fața locului a fost îndreptat un echipaj de salvatori. Aceștia au deblocat ambulanța, iar medicii a reușit să ajungă la pacient.

De intervenția pompierilor a fost nevoie și în localitatea Bursuc, raionul Nisporeni, pentru a efectua lucrări de pompare a apei. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat în dimineața zilei de astăzi către ora 07:23. La fața locului a intervenit un echipaj de salvatori. Aici, angajații IGSU au pompat apa din beciul și gospodăria unui cetățean. Tot în această dimineață, salvatorii au intervenit în orașul Soroca pentru a efectua lucrări de pompare a apei din subsolul unui case de locuit.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis pentru perioada 19-20 aprilie o avertizare meteorologică cu privire la căderea precipitaților, izolat averse puternice. Conform prognozei, există riscul formării scurgerilor intensive pe pante cu risc de inundații locale. În aceste condiții, în caz de situații excepționale oamenii sunt îndemnați să apeleze Serviciul 112.

Foto: IGSU

img23003163

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!