ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ex-deputatul Vladimir Andronachi a fost eliberat din Penitenciarul nr. 13 și plasat în arest la domiciliu

10:24 | 20.04.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 20 apr. /MOLDPRES/. Procuratura Anticorupție a anunțat astăzi că prin încheierea Judecătoriei Chișinău, din 19 aprilie 2023, Vladimir Andronachi a fost eliberat imediat din Penitenciarul nr. 13 și plasat în arest la domiciliu, comunică MOLDPRES.

Potrivit PA, încheierea magistraților nu se supune căilor de atac.

Vladimir Andronachi a fost reținut la începutul lunii noiembrie 2022. El este bănuit de participare la infracțiunea de escrocherie în proporții deosebit de mari în interesul unei organizații criminale, și nemijlocit în interesul lui Vladimir Plahotniuc, acesta fiind o persoană apropiată ultimului. El avea sarcina de a asigura obținerea actelor permisive de la Banca Națională a Moldovei, ceea ce a permis membrilor organizației criminale să sustragă bani de la Banca de Economii în sumă de peste 12,5 mln de dolari SUA și peste 23,8 mln de euro.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!