ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Secretarul general al NATO efectuează o vizită surpriză la Kiev

11:53 | 20.04.2023 Categorie: Externe

Kiev, 20 apr. /MOLDPRES/. Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a sosit joi la Kiev în prima sa vizită în Ucraina de când Rusia şi-a declanşat invazia împotriva acestei ţări în februarie 2022, a declarat pentru dpa un purtător de cuvânt al Alianţei Nord-Atlantice, preluat de AGERPRES și MOLDPRES.

Stoltenberg a adus un omagiu soldaţilor ucraineni căzuţi la datorie la memorialul amenajat lângă un zid al Mănăstirii Sf. Mihail din centrul Kievului.

Agenda vizitei sale nu a fost făcută publică. Surse NATO au declarat că întâlnirile planificate vor fi ţinute în secret din motive de securitate.

Încă de la începutul războiului declanşat de Rusia, Stoltenberg a fost considerat un susţinător neobosit al Ucrainei şi a pledat în permanenţă pentru noi livrări de arme către forţele armate ucrainene.

Foto: twitter.com

img23003170

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!