ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Parlamentul European a votat rezoluția privind sancționarea lui Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor

13:55 | 20.04.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 20 apr. /MOLDPRES/. Parlamentul European a votat rezoluția privind sancționarea fostului președinte al PDM, Vladimir Plahotniuc, și a liderului Partidului „Șor”, Ilan Șor, pentru acte de corupție și tentative de destabilizare în Republica Moldova, în comun cu Federația Rusă, informează MOLDPRES.

Autorul rezoluției este eurodeputatul român Vlad Gheorghe. „Introducerea pe lista de sancțiuni europene a celor care se fac vinovați de corupție este o decizie importantă pentru Republica Moldova. Este necesar să sancționăm și alți oligarhi. Susținem și ajutăm Republica Moldova să ajungă în Uniunea Europeană”, a spus Vlad Gheorghe.

Prin intermediul documentului, Parlamentul European îndeamnă UE să-i sancționeze pe Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor. Totodată, dacă este cazul, să fie sancționate întreprinderile și organizațiile lor politice. La fel, țările sunt îndemnate să-i extrădeze pe Ilan Șor și pe Vladimir Plahotniuc pentru a putea fi judecați în Republica Moldova.

Rezoluția votată nu are valoare juridică, dar reflectă poziția Parlamentului European.

La finele anului trecut, SUA și Marea Britanie au impus sancțiuni inclusiv împotriva fostului președinte al PDM, Vladimir Plahotniuc, și a liderului Partidului „Șor”, Ilan Șor, cercetați pentru acțiuni legate de corupție.

img23003173

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!