ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Uzina Metalurgică „MMZ” a trecut recertificarea în domeniul managementului ecologic

14:55 | 20.04.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 20 apr. /MOLDPRES/. Uzina Metalurgică „MMZ” a trecut recertificarea în domeniul managementului ecologic. Experții companiei elvețiene „SGS” au confirmat că producția corespunde cerințelor standardelor internaționale, iar MMZ a fost recertificat conform mențiunii ISO 14001:2015 „Managementul ecologic” și a primit un certificat valabil până în anul 2026, transmite MOLDPRES.

Un grup de experți ai liderului mondial în servicii de inspecție, expertiză, testare și certificare, compania elvețiană „SGS”, a vizitat Uzina Metalurgică „MMZ” pentru un audit al managementului ecologic.

Directorul general al Uzinei Metalurgice „MMZ”, Serghei Kornev, a subliniat că „instituția, fiind una dintre „locomotivele” industriale ale regiunii, nu rămâne în afara preocupărilor legate de mediul înconjurător și de măsurile luate pentru a reduce în continuare impactul asupra naturii. În prezent, uzina corespunde celor mai înalte standarde ale legislației de protecție a mediului la nivel regional și internațional. Investim o sumă considerabilă pentru a ne conforma standardelor și avem ca model cele mai bune soluții din întreaga lume", a spus Serghei Kornev.

Pentru a atinge cele mai înalte standarde ecologice internaționale, a fost elaborat un program investițional ecologic pe termen lung, a cărui valoare totală depășește 30 de milioane de dolari americani, din care până în prezent au fost implementate investiții în valoare de aproximativ 5 milioane de dolari americani.

În anul trecut, la Uzina Metalurgică „MMZ” au fost efectuate 12 audituri externe la fabrică de către diferite organizații de certificare din străinătate, în conformitate cu standardele mondiale ale produselor uzinei, ca rezultat au fost obținute 21 de certificate de conformitate.

Foto: jurnal.md

img23003175

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!