ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șeful diplomației moldovenești efectuează o vizită de lucru la Bruxelles

17:39 | 20.04.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 20 apr. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, efectuează o vizită de lucru în perioada 20-22 aprilie la Bruxelles, Regatul Belgiei, transmite MOLDPRES.

Potrivit Biroului de presă al MAEIE, ministrul de externe va prezenta Contribuția Republicii Moldova la Raportul de Extindere al UE pentru 2023.

De asemenea, Nicu Popescu va avea întrevederi cu Josep Borrell, Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Politică Externă și de Securitate, cu Gert-Jan Koopman, directorul general al Direcției Generale Vecinătate și Negocieri de Extindere a UE și Katarína Mathernová, director general adjunct al direcției generale Vecinătate și Negocieri de Extindere, oficiali NATO dar și cu oficiali europeni.

În marja vizitei la Bruxelles, vicepremierul Nicu Popescu va discuta și despre organizarea la 1 iunie de către Republica Moldova a summit-ului Comunității Politice Europene. La fel, oficialul moldovean va oferi câteva interviuri pentru presa europeană.

Foto simbol

img23003184

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!