ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Viceprim-ministrul Oleg Serebrian a avut o întrevedere cu un oficial al Consiliului Europei

09:02 | 21.04.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 21 apr. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul pentru reintegrare Oleg Serebrian a avut o întrevedere cu Anna Capello, șefa Departamentului pentru cooperare al Consiliului Europei, comunică MOLDPRES cu referire la Biroul politici de reintegrare.

În cadrul dialogului au fost abordate perspectivele de promovare a unor noi proiecte privind consolidarea măsurilor de încredere între ambele maluri ale Nistrului în contextul implementării prevederilor Planului de acțiuni al Consiliului Europei pentru Republica Moldova 2021-2024. Printre domeniile vizate au fost menționate: protecția drepturilor omului în regiunea transnistreană, ocrotirea sănătății, educație, susținerea tinerilor, măsuri de asistență pentru refugiați și persoane aflate în dificultate, investigații jurnalistice ș.a. 

A fost evocat interesul de a antrena copiii, tinerii și cadrele didactice de pe ambele ale Nistrului în diverse evenimente și activități internaționale privind promovarea dialogului, reconcilierii, păcii, drepturilor omului, cu implicarea reprezentanților din statele/ regiunile cu conflicte teritoriale nereglementate (Georgia, Armenia, Azerbaidjan, Peninsula Balcanică), după efectuarea coordonărilor preventive necesare. 

Vicepremierul Oleg Serebrian a evidențiat importanța dezvoltării cooperării Republica Moldova cu Consiliul Europei în varii sfere de interes comun, cu fructificarea experiențelor pozitive și a expertizelor tehnice utile pentru politicile de reintegrare a țării.  

Foto: Biroul politici de reintegrare     

img23003188

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!