ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ordinea de zi a plenului de săptămâna viitoare al Parlamentului a fost completată

17:19 | 21.04.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 21 apr. /MOLDPRES/. Agenda ședințelor plenare din 27 și 28 aprilie a fost completată. Biroul permanent al Parlamentului a aprobat astăzi suplimentul la ordinea de zi, informează MOLDPRES.

Deputații vor examina, în prima lectură, proiectul de lege privind selecția și evaluarea performanțelor judecătorilor, precum și proiectul privind ratificarea Protocolului nr. 16 la Convenția pentru apărarea drepturilor omului și libertăților fundamentale. De asemenea, vor fi propuse spre examinare modificări la mai multe acte normative: Legea cu privire la zonele economice libere, Legea cu privire la parteneriatul public-privat, Legea cu privire la cultura fizică și sport, Legea privind drepturile copilului și modificări la Codul vamal și cel fiscal.

Parlamentarii urmează să adopte, în lectura a doua, modificări la unele acte normative ce vizează aspectele conexe de guvernanță corporativă și piața de capital, facilitarea activității mediului de afaceri, precum și dezvoltarea afacerilor de la distanță în Republica Moldova. Tot în lectura a doua va fi examinat proiectul de modificare a Legii viei și vinului.

La ședințele plenare din 27-28 aprilie vor mai fi propuse spre adoptare proiectul de modificare a Legii cu privire la Curtea Supremă de Justiție și Legea privind evaluarea externă a judecătorilor și a candidaților la funcția de judecător al CSJ.

Totodată, în plenul Parlamentului va fi prezentat raportul de activitate pentru anul 2022 al Centrului Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal.

Foto: Parlament

img23003214

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!