ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O delegație universitară din orașul bulgar Blagoevgrad prezintă o campanie de recrutare a elevilor în R. Moldova

20:07 | 27.04.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 27 apr. /MOLDPRES/. Un grup de profesori și administratori ai Universității de Sud-Vest Neofit Rilski din Blagoevgrad, Bulgaria a vizitat orașele Taraclia, Comrat, precum și satul Chirsova, unde au prezentat campania lor de recrutare a elevilor, informează MOLDPRES cu referire la BTA.     

În aceste localități, unde limba, cultura și tradițiile bulgare sunt predate în școli, oaspeții din Bulgaria au avut întâlniri cu elevi ai claselor 10-12.  

În Taraclia, o întâlnire de acest gen a fost organizată la Liceul Ivan Vazov, la care circa 500 de tineri și profesorii acestora au participat online sau cu prezență fizică. Reprezentanții instituției de învățământ din Bulgaria, în frunte cu vicerectorul pentru activități educaționale, docent Itska Derizhan, au prezentat în detaliu planurile de studii, specializările și tehnologiile utilizate la universitate.   

La întrevedere a fost prezentă, de asemenea, șefa Departamentului Educație din regiunea Taraclia, Lilia Sarsaman.

Cetățenii Moldoveni de etnie bulgară au dreptul să studieze în instituțiile de învățământ superior din Bulgaria. Ei beneficiază de cazare comună și o bursă de un an în mărime de 240 de leve bulgare.  

Foto: BTA

img23003370

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!