ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un chinez a cucerit titlul de campion mondial la şah

08:00 | 01.05.2023 Categorie: Sport

Chişinău, 1 mai /MOLDPRES/. Marele maestru chinez Ding Liren a intrat în posesia titlului de campion mondial la şah, după ce a reuşit să-l învingă pe rusul Ian Nepomniaşci în întâlnirea desfăşurată la Astana (Kazahstan), informează MOLDPRES cu referire la Agerpres.

Cei doi finalişti s-au aflat la egalitate de puncte (7-7) după cele 14 partide clasice din cadrul acestui duel pentru titlul mondial, organizat sub egida Federaţiei internaţionale de şah (FIDE).

Noul campion al lumii a fost stabilit la capătul unei serii de patru partide de şah rapid, desfăşurate duminică, în care Ding Liren s-a impus cu 2,5 la 1,5 puncte.

În vârstă de 30 de ani, Ding Liren este primul şahist chinez care reuşeşte să devină campion mondial la masculin. El preia coroana de la norvegianul Magnus Carlsen, care a decis să nu îşi mai apere titlul în acest an.

Conform Reuters, noul campion mondial este aşteptat începând din 4 mai la Bucureşti, pentru primul turneu din cadrul circuitului Grand Chess Tour 2023, după ce a fost aproape inactiv începând din 2020, ca urmare a restricţiilor impuse în China din cauza Covid-19.

img23003441

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!