ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

ALEGERI ÎN UTA GAGAUZ-YERI: Competiţia va continua în turul II între candidaţii Partidului Șor și Partidului Socialiștilor

09:16 | 01.05.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 1 mai /MOLDPRES/. Comisia electorală din UTA Gagauz-Yeri a anunţat în această dimineaţă rezultatele preliminare ale alegerilor pentru funcţia de guvernator al autonomiei. Conform acestora, candidații susținuți de Partidul Șor și de Partidul Socialiștilor, Evghenia Guţul şi Grigori Uzun,  se vor confrunta în turul doi de scrutin la alegerile bașcanului, transmite MOLDPRES.

Conform autorităţii electorale din regiune, după primul tur de alegeri, candidaţii la funcţia de başcan s-au plasat în felul următor: Evghenia  Guţul – 26,5%; Grigori Uzun (26,4%); Victor Petrov (16,2%); Dmitri Croitor (10,4%); Nicolai Dudoglo (9%); Serghei Cimpoieş (5,7%); Mihail Formuzal (3,5%); Serghei Cernev (2,3%).

Cel mai activ sector electoral a fost în satul Bugeac (73,4%). La polul opus este localitatea Baurci (49,9%).

La alegeri au participat peste 57 de mii de cetățeni cu drept de vot, ceea ce constituie o rată de prezență la urne de 57,8 la sută.

Foto: GRT

 

img23003444

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!