ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

10 mln de euro grant suplimentar pentru infrastructura de aprovizionare cu apă și canalizare la Cahul

17:31 | 03.05.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 3 mai. /MOLDPRES/. Municipiul Cahul va primi un grant suplimentar de 10 mln de euro pentru extinderea infrastructurii de aprovizionare cu apă și canalizare. Acest lucru va fi posibil după ce Ministerul Finanțelor, autoritățile cahulene și Banca de Dezvoltare a Germaniei (KfW) au semnat un Acordul suplimentar de finanțare, transmite MOLDPRES. 

Documentul va permite co-finanțarea proiectului „Aprovizionare cu apă și canalizare în raionul Cahul”, implementat în baza Acordului de finanțare și proiect, încheiat în 2018, între KfW, Republica Moldova și municipiul Cahul, conform căruia KfW a acordat țării noastre un grant de 23,5 mln de euro.

Scopul proiectului constă în reabilitarea și extinderea infrastructurii de aprovizionare cu apă și canalizare în raionul Cahul. 

Prin această finanțare suplimentară, bugetul total al proiectului va însuma 47,4 mln de euro asistență nerambursabilă, inclusiv 13,9 mln de euro contribuția Uniunii Europene. Termenul de implementare a resurselor de grant este 30 decembrie 2026.

Foto: Ministerul Finanțelor

img23003534

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!