ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Experți din Bulgaria susțin că adoptarea monedei euro este un eveniment important și pozitiv pentru țară

20:01 | 09.05.2023 Categorie: Externe

Sofia, 9 mai /MOLDPRES/. Luând cuvântul la o discuție despre trecerea la moneda euro, organizată marți de Consiliul Economic și Social (CES) din Bulgaria, președintele acestuia, Zornitsa Roussinova a menționat: „Noi putem să ne unim și în decurs de un an să stabilim cadrul legal pentru adoptarea monedei euro, să punem întrebări importante și să găsim soluții la ele”, comunică MOLDPRES cu referire la BTA.

Discuția s-a axat pe rolul societății civile organizate în procesul accederii Bulgariei la zona euro și pe provocările prin care trece această tară pe calea spre introducerea monedei unice europene.   

La eveniment au participat membri ai Guvernului, lectori din Croația și Țările Baltice și reprezentanți ai diverselor instituții și organizații.   

Viceguvernatorul Băncii Naționale a Bulgariei Nina Stoyanova a spus că adoptarea monedei euro este un eveniment important și pozitiv pentru țară. Astăzi, euro este moneda a 346 de milioane de europeni și 20 din 27 de state membre UE deja au introdus moneda unică, a specificat  Stoyanova. Teritoriul în extindere al zonei euro permite economiei europene să aibă cheltuieli mai mici, mai multe investiții și competitivitate. Banca Națională a Bulgariei colaborează strâns cu Ministerul de Finanțe și Banca Centrală Europeană în pregătirea pentru trecerea la moneda euro, a remarcat Stoyanova.  

img23003677

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!