ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un centru pentru copii și tineri a fost inaugurat la Tiraspol, cu ajutorul Suediei, Marii Britanii și PNUD

09:40 | 12.05.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 12 mai. /MOLDPRES/. Peste 50 de copii și tineri vor putea participa la diverse activități educative, sportive și de agrement la Centrul „Creativity”, inaugurat ieri la Tiraspol. Acesta a fost înființat datorită susținerii oferite de Suedia și Marea Britanie în cadrul proiectului Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) „Dezvoltarea capacităților de export pe malurile Nistrului” (AdTrade), transmite MOLDPRES.

Centrul a fost deschis de Iulia Greciko, antreprenoare din Tiraspol, care a accesat un grant în valoare de 10 mii de dolari de la proiectul AdTrade, la care a venit și cu o contribuție proprie. „Datorită asistenței financiare și a mentoratului pentru dezvoltarea afacerii, voi avea posibilitate să ajut mamele singure, oferindu-le servicii de formare profesională, cu posibilitate de angajare, precum și activități educative gratuite pentru copiii lor. Centrul este unul inedit pentru regiunea noastră”, a menționat Iulia Greciko.

Prezentă la ceremonia de lansare a Centrului, Katarina Fried, ambasadoarea Suediei în Republica Moldova, a menționat că este o bucurie “să vedem cum asistența oferită de noi contribuie la creșterea participării femeilor pe piața muncii și la crearea unor servicii și produse inovative pe ambele maluri ale Nistrului, așa cum este acest Centru, care oferă condiții pentru dezvoltarea cognitivă a copiilor, organizarea agrementului, odihnei active și promovării unui mod sănătos de viață și incluziune socială”.

„Suntem siguri că acest Centru are un mare potențial și că va aduce schimbări în bine nu doar în viața copiilor, tinerilor sau femeilor aflate acum în situații dificile, dar și în viața generațiilor care vor urma. Ne bucurăm să susținem asemenea afaceri care contribuie la crearea locurilor de muncă pentru persoane vulnerabile și totodată creează noi servicii necesare populației și contribuie la crearea unui mediu de încredere și de cooperare în regiune”, a afirmat Steven Mark Fisher, ambasadorul Marii Britanii la Chişinău.

La rândul său, Andrea Cuzyova, reprezentantă rezidentă interimară PNUD în Republica Moldova, a  subliniat că PNUD promovează în mod activ dezvoltarea antreprenoriatului social în beneficiul grupurilor vulnerabile, cu un accent deosebit pe femei. „Întreprinderile sociale își realizează misiunea și impactul social prin activități economice. Este de apreciat că Centrul Creativity din Tiraspol, în calitatea sa de întreprindere socială, va desfășura numeroase activități educaționale și creative pentru copiii și tinerii din regiune. În plus, vor fi create noi locuri de muncă pentru mame singure, tineri, persoane cu dizabilități și astfel se va crea un mediu social cu adevărat incluziv”, a rezumat Andrea Cuzyova.

Foto: PNUD

img23003770

img23003770

img23003770

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!