ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mai multe evenimente vor fi organizate de Noaptea Europeană a Muzeelor la muzeele din capitală

18:09 | 12.05.2023 Categorie: Cultură

Chişinău, 12 mai. /MOLDPRES/. De Noaptea Europeană Muzeelor, care va fi marcată sâmbătă, 13 mai, la muzeele din capitală vor fi organizate mai multe manifestări cultural-artistice, informează MOLDPRES.  

Cu această ocazie, Muzeul Național de Istorie a Moldovei a pregătit numeroase activități și surprize, care se vor desfășura de la ora 17.00 până la 24.00. Programul cu genericul ”La noaptea muzeelor moda prinde viață” cuprinde: vizitarea gratuită a expozițiilor permanente și temporare ale muzeului; joc interactiv; laboratoare de coafură de make-up; parada internațională „Moda fără granițe”; un spectacol artistic susținut de elevii Școlii de Muzică „Eugen Doga” și ansamblul de dans „Krakowiaciki”. Începând cu ora 19.00, aici vor fi prezentate mai multe concerte. 

În aceeași zi, Muzeul Național al Literaturii Române, în parteneriat cu Fundația Heritage 21, va inaugura Clubul de lectură ”Orașul de citire”. Acesta este un proiect care își propune să descopere Chișinăul oamenilor de cultură – un Chișinău văzut prin ochii scriitorilor, compozitorilor sau artiștilor plastici din R. Moldova și nu numai. Unul dintre elementele de surpriză al serii va fi prezentarea în premieră a unor „schițe” de texte literare, aflate în proces de elaborare.

Programul cultural al Muzeului de Istorie a Orașului Chișinău, cu genericul „Muzeele, sustenabilitate și bunăstare, va cuprinde următoarele activități: Târgul ”Eco Art Sale la Turn”; proiecție de filme documentare; lansarea expoziției de modele vestimentare ”REUSE” ș.a.

Noaptea Europeană a Muzeelor este un eveniment care se află la a 19-a ediție, fiind inițiat de Ministerul Culturii din Franța, iar în prezent este patronat de către UNESCO, Consiliul Europei și Consiliul International al Muzeelor.

img23003797

img23003797

img23003797

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!