ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Evghenia Guţul a câştigat funcţia de başcan al UTA Gagauz-Yeri cu 52,36% din sufragii

12:50 | 15.05.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 15 mai /MOLDPRES/. Circa 55 la sută din alegătorii UTA Gagauz-Yeri şi-au exprimat duminică, 14 mai, opţiunea pentru alegerile guvernatorului autonomiei, iar, conform datelor prezentate astăzi de Comisia electorală de la Comrat, scrutinul a fost câştigat de Evghenia Guţul, candidata partidului Şor, transmite MOLDPRES.

Potrivit autorităţii electorale din regiune, în turul doi al scrutinului, s-au confruntat Evghenia Guţul, pentru care au votat 27 376 de alegători sau 52,36%, şi Grigori Uzun, reprezentantul Partidului Socialiştilor, care a acumulat 47,64% din sufragii, pentru el votând 24 913 alegători.

Comisia electorală de la Comrat susţine că în ziua alegerilor de ieri au fost înregistrate unele încălcări, dar care nu pot influenţa rezultatele scrutinului.

Astăzi, până la ora 21.00 toate consiliile electorale din regiune trebuie să prezinte toate documentele cu referire la alegeri. De asemenea, timp de 72 de ore după alegeri, tot pachetul de acte electorale va fi prezentat Curţii de apel din Comrat pentru verificarea legitimităţii scrutinului. Conform procedurii, decizia Curţii va fi declarată timp de nu mai mult de zece zile.

Foto simbol

img23003857

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!