ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Municipiul Ungheni îmbunătățește infrastructura cu ajutorul UE: au fost finalizate două proiecte de dezvoltare

15:03 | 16.05.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 16 mai. /MOLDPRES/. Finalizarea proiectelor de aprovizionare cu apă și canalizare, precum și de eficiență energetică în Liceul Teoretic „Mihai Eminescu" din municipiul Ungheni, a fost tema unei întruniri de astăzi, în cadrul căreia au fost făcute totalizările celor două programe, finanțate de Uniunea Europeană prin intermediul Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) și implementate de Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Centru, transmite MOLDPRES.

„Ambele proiecte au fost implementate cu succes și au adus beneficii semnificative comunității din Ungheni. Prin intermediul finanțării UE și sprijinului acordat de GIZ, s-au realizat îmbunătățiri în infrastructură și servicii, contribuind la îmbunătățirea calității vieții locuitorilor și la dezvoltarea durabilă a regiunii. ADR Centru a jucat un rol esențial în implementarea și monitorizarea proiectelor, asigurând transparență și eficiență în utilizarea fondurilor europene”, au explicat surse de la ADR Centru.

Prin finalizarea acestor proiecte, se pune accent pe angajamentul autorităților locale de a investi în dezvoltarea sustenabilă și în bunăstarea comunității. „Municipiul Ungheni se bucură acum de servicii de aprovizionare cu apă și canalizare calitative, iar Liceul Teoretic "Mihai Eminescu" beneficiază de condițiile de studii și lucru îmbunătățite pentru aproximativ 1200 de elevi și peste o sută  de cadre didactice”, potrivit sursei citate.

Aceste proiecte reprezintă un exemplu concret al sprijinului oferit de Uniunea Europeană pentru dezvoltarea durabilă a regiunilor și îmbunătățirea calității vieții locuitorilor, rezumă Agenţia de Dezvoltare Regională Centru.

Foto: ADR Centru

img23003897

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!