ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Serviciului Fiscal de Stat

09:07 | 17.05.2023 Categorie: Comunicate

Directorul SFS Petru Rotaru a avut o discuție cu membrii Asociației Investitorilor Străini

Chişinău, 17 mai /MOLDPRES/. Directorul Serviciului Fiscal de Stat, dl Petru Rotaru a avut, la data de 16 mai 2023, o întrevedere cu membrii Asociației Investitorilor Străini (FIA).

Dl Rotaru și-a exprimat deschiderea față de cooperarea constantă cu mediul de afaceri și a menționat necesitatea menținerii unui dialog permanent între autorități și comunitatea de afaceri.

În context, directorul SFS a anunțat membrii Asociației că, autoritatea fiscală depune eforturi consolidate pentru asigurarea comodității contribuabililor, precum și facilitării accesului la informația din domeniul fiscal. În acest sens, a fost creată o pagină nouă pe portalul SFS unde au fost publicate toate deciziile privind cotele impozitelor și taxelor locale aprobate de AAPL pentru anul 2023. Informația respectivă poate fi găsită în meniul Legislație, pagina „Acte emise de către AAPL”.

De asemenea, discuțiile dintre părți au vizat planurile și perspectivele SFS cu privire la redactarea unui nou Cod fiscal, digitalizarea documentării operațiilor, în special ajustarea sistemului e-Factura, precum și examinarea posibilității unei conlucrări a SFS cu APL referitor la principiile de drept în procesul stabilirii taxelor locale.

Alte subiecte s-au referit la eliminarea obligației de semnare și stampilare a facturilor fiscale, emise în baza avizului de însoțire a mărfii, revizuirea necesitații utilizării foii de parcurs pentru entitățile care nu au obiect de activitate transport de mărfuri și pasageri, precum și regulile speciale privind determinarea prețurilor de transfer.

La rândul lor, membrii FIA și-au exprimat disponibilitatea de a contribui, prin expertiza și propunerile lor concrete, la îmbunătățirea cadrului investițional existent.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!