ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Finanțelor

13:24 | 17.05.2023 Categorie: Comunicate

În anul 2023, toți deponenții Băncii de Economii vor primi sume indexate

Chişinău, 17 mai /MOLDPRES/. Sumele indexate ale depozitelor vor fi plătite tuturor deponenților de la Banca de Economii, născuți până în 1991 inclusiv. O decizie în acest sens a fost aprobată de Executiv, la propunerea Ministerului Finanțelor. 

Potrivit proiectului, în anul 2022, a fost atinsă limita de vârstă pentru beneficiarii de indexare. Din diverse motive însă nu toți beneficiarii solicită plata unor sume indexate către aceștia. Prin urmare, începând cu anul 2023, sumele respective vor fi plătite deponenților Băncii de Economii născuți înainte de 1991 inclusiv, care nu au primit sumele indexate aferente primei și/sau celei de-a doua etape în anii anteriori.

În acest scop, în Legea bugetului de stat sunt prevăzuți 20 de milioane de lei. Plățile sumelor indexate se fac prin intermediul Î.S. „Poșta Moldovei”. 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!