ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vom continua elaborarea și implementarea unor politici coerente și urgente în materie de sănătate publică, a declarat Dorin Recean

13:52 | 17.05.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 17 mai /MOLDPRES/. Modernizarea infrastructurii spitalicești, dotarea instituțiilor medicale cu echipamente noi, dar și instruirea lucrătorilor medicali peste hotarele țării au constituit principalele subiecte de discuție dintre premierul Dorin Recean, ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, și administratorii centrelor medicale din țară, informează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

În cursul ședinței au fost evidențiate constrângerile întâmpinate la nivel local în procesul de asigurare a serviciilor medicale de calitate pentru cetățeni și a accesului la produsele farmaceutice. De asemenea, s-a vorbit despre necesitatea fortificării parteneriatelor cu statele care sunt un exemplu de bună practică în domeniul dezvoltării sectorului medical, precum și intensificarea circuitului cadrelor medicale și utilizarea pe scară largă a schimburilor de experiență cu țările europene. 

Ministrul Sănătății s-a referit la importanța creării unei sinergii între resursele umane și componenta tehnică din spitale. Ala Nemerenco a vorbit și despre politicile motivaționale necesare pentru a menține tinerii profesioniști în instituții, inclusiv prin crearea condițiilor de muncă moderne, prin oferirea echipamentelor de ultimă generație și prin achitarea unei indemnizații pentru medicii care fac naveta pe distanțe lungi. 

Șeful Guvernului a accentuat necesitatea de a oferi cadrelor medicale posibilitatea să  crească profesional, în același timp sporind accesul populației la un spectru cât mai larg de servicii medicale. 

„Continuăm elaborarea și implementarea unor politici coerente și urgente în materie de sănătate publică, fortificăm serviciile medicale specializate de diagnostic și tratament, dar și să facem mai ușor accesul cetățenilor la servicii medicale de calitate. Statutul de țară candidat înseamnă noi oportunități și resurse, inclusiv pentru modernizarea infrastructurii medicale și susținerea cadrelor medicale”, a menționat premierul Dorin Recean.

Foto: Guvern

img23003943

img23003943

img23003943

img23003943

img23003943

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!