ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Angajații Radioului Național bulgar protestează, cer salarii mai mari

18:48 | 17.05.2023 Categorie: Externe

Sofia, 17 mai /MOLDPRES/. Angajații Radioului Național Bulgar (BNR) au blocat miercuri traficul pe un bulevard central din Sofia, ei au protestat revendicând salarii mai mari, comunică MOLDPRES cu referire la BTA.

Protestul a fost organizat de filialele BNR ale Confederației Muncii Podkrepa și ale Confederației Sindicatelor Independente din Bulgaria.

De-a lungul anilor, s-au acumulat probleme cu finanțarea Radioului Național Bulgar, ceea ce duce încet-încet la faptul că remunerarea este în urmă față de nivelul mediu in Sofia. „Același lucru este valabil și pentru colegii noștri din țară, de la programele regionale”, a declarat marți pentru BTA directorul general și președintele administrației  BNR, Milen Mitev.

„Cerințele colegilor noștri sunt o creștere mai palpabilă a salariilor pentru a compensa inflația din ultimii doi ani, pentru că până acum cel puțin, situația era puțin mai suportabilă, dar odată cu inflația post-COVID, situația salariilor a devenit deosebit de îngrozitoare”, a spus el. Milev a adăugat: „Este din ce în ce mai greu să găsești oameni noi, este din ce în ce mai dificil să motivezi oamenii care lucrează în mass-media și sper că Adunarea Națională va acorda atenție acestei probleme”.

Foto: BTA

img23003963

img23003963

img23003963

img23003963

img23003963

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!