ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Maia Sandu: „Cea mai sigură cale de a ne consolida democrația este aderarea la UE”

11:35 | 18.05.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 18 mai. /MOLDPRES/. La plenara celui de-al patrulea Summit al Consiliului Europei, președintele Republicii Moldova Maia Sandu, a vorbit despre democrație și reziliență, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al instituției prezidențiale.

„În țările unde există voință politică, transformările sunt posibile și democrațiile devin mai puternice, iar societățile mai reziliente”, a spus șefa statului. 

Președintele Maia Sandu a menționat că Moldova este un exemplu în acest sens, avansând, în ultimii doi ani, în toate clasamentele internaționale care măsoară starea democrației.

„Dar, în fața provocărilor cu care ne confruntăm în regiunea noastră, voința politică nu este suficientă ca democrația noastră să reziste. Cea mai sigură cale de a ne consolida democrația și menține libertatea este aderarea la Uniunea Europeană”, a subliniat Maia Sandu.

Discursul poate fi citit aici: https://www.presedinte.md/rom/discursuri/discursul-presedintei-republicii-moldova-maia-sandu-la-summitul-consiliului-europei

Foto: Președinție

img23003982

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!