ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Primăriei municipiului Chişinău

11:00 | 19.05.2023 Categorie: Comunicate

Suspendarea traficului rutier pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, în perimetrul PMAN, 20-22 mai 2023

Chişinău, 19 mai /MOLDPRES/. Primăria Municipiului Chișinău informează că în perioada 20 mai 2023, ora 08:00 – 22 mai 2023, ora 06:00, va fi suspendat traficul rutier pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, în perimetrul str. Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni și str. A. Pușkin, Piața Marii Adunări Naționale.

Măsura a fost luată în legătură cu organizarea și desfășurarea de către Guvernul Republicii Moldova, pe 21 mai 2023, a întrunirii sociale Adunarea Națională „Moldova Europeană”, între orele 10:00-17:00, în Piața Marii Adunări Naționale.  

Astfel, în perioada menționată, transportul public (troleibuze, autobuze, microbuze), care traversează Piața Marii Adunări Naționale, va fi redirecționat pe străzile adiacente, după cum urmează:

TROLEIBUZE:

Rutele nr. 1, 4, 5, 8 și 22 vor circula pe str. București (tur-retur);

Ruta nr. 34: spre Centru - pe str. București, iar spre Trușeni - pe bd. Stefan cel Mare și Sfânt - str. V. Alecsandri - str. București;

AUTOBUZE:

Spre sectoarele Botanica/Râșcani

Rutele nr. 9, 26 și 46: de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt pe str. Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni, str. M. Kogălniceanu, str. Al. Pușkin și în continuare pe traseul stabilit;

Ruta nr. 5: de pe str. Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni pe str. Columna, str. V. Alecsandri, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt și în continuare pe traseul stabilit. 

Spre sectorul Buiucani

Rutele nr. 9, 11, 46 - de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt pe str. Al. Pușkin, str. Alexandru cel Bun, str. Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt și în continuare pe traseul stabilit.

Primăria Municipiului Chișinău vine cu scuzele de rigoare către cetățenii urbei pentru incomoditățile create, iar automobiliștii sunt îndemnați să ocolească zona Pieții Marii Adunări Naționale în perioada desfășurării evenimentului de masă, pentru a evita formarea ambuteiajelor.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!