ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Apărării

14:17 | 19.05.2023 Categorie: Comunicate

La Bălți s-a finalizat exercițiul cu rezerviștii Forțelor Armate 

Chişinău, 19 mai /MOLDPRES/. În Brigada de infanterie motorizată „Moldova” de la Bălți a avut loc, astăzi, ceremonia de finalizare a exercițiului cu rezerviștii Forțelor Armate, în cadrul căreia au fost înmânate diplome de onoare, grade militare și certificate de participare.

Comandantul Armatei Naționale, general de brigadă Eduard Ohladciuc, a mulțumit militarilor pentru organizarea instruirilor, iar rezerviștilor pentru participare la antrenamentele desfășurate la poligonul din localitate.

De notat că exercițiul a durat cinci zile și s-a desfășurat în conformitate cu cerințele Legii cu privire la rezerva Forțelor Armate, precum și Planului de instruire al Armatei Naționale pentru anul 2023.

Instruiri cu rezerviștii Forțelor Armate urmează să fie organizate și în lunile iunie și septembrie, curent, în conformitate cu decizia aprobată în cadrul ședinței de Guvern din 22 martie 2023. Ministerul Apărării va informa suplimentar cetățenii cu privire la desfășurarea acestora.

De menționat că astfel de întruniri au fost organizate și în anii precedenți.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!