ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Maia Sandu i-a înmânat ”Ordinul de Onoare” unui traducător ceh

17:05 | 19.05.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 19 mai /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, i-a înmânat astăzi „Ordinul de Onoare” lui Jiří Našinec, traducător din limba română în cehă, comunică MOLDPRES.

Serviciul de presă al Președinției a relatat agenției că distincția i-a fost conferită prin decret prezidențial pentru activitate prodigioasă în domeniul culturii, contribuție substanțială la promovarea valorilor spirituale ale neamului nostru, succese remarcabile în activitatea de creaţie și înaltă măiestrie profesională.

Jiří Našinec este profesor universitar și este cel mai activ traducător ceh al scriitorilor din Republica Moldova. Șefa statului a apreciat interesul traducătorului față de literatura din țara noastră și i-a mulțumit pentru  promovarea, prin cultură, a imaginii țării noastre în Republica Cehă. 

Foto: Președinție

img23004049

img23004049

img23004049

img23004049

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!