ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Finanțelor

17:19 | 20.05.2023 Categorie: Comunicate

Vizita de lucru a ministrei Veronica Sirețeanu în raionul Criuleni 

Chişinău, 20 mai. /MOLDPRES/. Ministrul Finanțelor Veronica Sirețeanu a efectuat o vizită de lucru în raionul Căușeni. În cadrul vizitei, ministra, împreună cu șeful oficiului teritorial al Cancelariei de Stat Sergiu Babin și deputatul Artemie Cătănoi, s-au întâlnit cu contribuabilii și cu angajații instituțiilor subordonate Ministerului Finanțelor din Căușeni.

Vizita dnei Sirețeanu a început la Consiliul raional, unde a avut o întrevedere cu agenții economici din raion. Ministra a informat despre activitățile planificate pentru acest an, acțiunile demarate, precum și obiectivele pe viitor ce vizează politicile Ministerului ce țin de domeniul de business. Dialogul ministrei avut cu antreprenorii a inclus subiecte legate de aspecte fiscal și vamale, aspecte ce țin de achizițiile publice, moralitatea fiscală și alte subiecte de interes publicului prezent.

Ulterior, ministra Sirețeanu s-a întâlnit cu angajații Direcției deservire fiscală și ai Direcției teritoriale inspectare financiară din Căușeni, cu care a avut o discuție despre activitatea acestora.

Cu referință la inspectările financiare, dna Ministră a menționat că activitatea Inspecției Financiare trebuie să fi concentrată pe calitate și nu pe cantitate, bazată pe profesionalism și integritate. Iar, pe dimensiunea fiscală, ministra a subliniat că funcționarii fiscali trebuie să fie profesioniști cu o atitudine corectă față de reprezentanții mediului de afaceri.

La finalul vizitei, ministra a vizitat postul vamal intern de control Hagimus și postul vamal Căușeni. Doamna Ministru a avut un dialog deschis cu funcționarii vamali despre activitatea acestora, inclusiv pe dimensiunea de potențiale intervenții pe cadrul normative pentru a eficientiza încasările și activitatea acestora.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!