ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Operatorul pieței de energie electrică din România va deschide o filială în Moldova pe care să fie tranzacționată electricitate

13:43 | 22.05.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 22 mai. /MOLDPRES/. Operatorul pieței de energie electrică din România (OPCOM) urmează să-și deschidă o filială în Republica Moldova pe care să fie tranzacționată electricitate. Anunțul a fost făcut astăzi de ministrul Energiei, Victor Parlicov, care a efectuat la sfârșitul săptămânii trecute o vizită la București, transmite MOLDPRES. 

Energocom are din toamna trecută o sucursală în România, iar acest lucru a permis achiziții de energie electrică atunci când a existat deficit pe piața autohtonă.

La București, Victor Parlicov a discutat cu reprezentanții companiei Transgaz despre rutele de aprovizionare cu gaze naturale utilizate de țările din regiune și separarea sistemului de transport de gaze din Republica Moldova. 

Ministrul Energiei a avut o întrevedere cu Directoratul Transelectrica, la care s-a discutat despre accelerarea proiectelor de interconectare a infrastructurii energetice. „Discuțiile au avut loc în contextul aprobării de către Guvernul României a Memorandumului de înțelegere privind realizarea proiectelor necesare interconectării rețelelor de gaze naturale şi energie electrică din România şi Republica Moldova”, a afirmat Victor Parlicov.

Totodată, ministrul s-a întâlnit cu reprezentanții ANRE din România. Oficialii au convenit să fie multiplicat numărul întâlnirilor la nivel de experți, pentru a prelua bunele practici în ceea ce privește integrarea Republicii Moldova în sistemul energetic european.

Foto: Ministerul Energiei

img23004101

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!