ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Băncii Naționale a Moldovei

14:08 | 22.05.2023 Categorie: Comunicate

Se extinde termenul desfășurării concursului de design pentru monedele jubiliare și comemorative, anul 2023

Chişinău, 22 mai. /MOLDPRES/. Banca Națională a Moldovei (BNM) a dat curs solicitărilor venite de la cetățeni de a extinde termenul desfășurării concursului de design pentru monedele jubiliare și comemorative, anul 2023.

Astfel, persoanele interesate au posibilitatea să depună proiecte de design până la data de 5 iunie 2023, ora 14.00. În acest context, Banca Națională încurajează toți cetățenii care au atins vârsta de 18 ani,  precum și persoanele juridice să își exprime viziunea grafică asupra viitoarelor monede. Numărul de desene prezentate de un participant pentru o tematică nu este limitat. Participanții sunt obligați să respecte drepturile de autor și cele conexe. Prin participare, autorul designului își exprimă acordul cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Criteriile de bază pentru selectarea proiectelor prezentate se referă la originalitate, creativitate și coerența elementelor de design, astfel încât să fie posibilă executarea acestora pe suprafața monedelor.

Cerințele privind  designul monedelor, condițiile de examinare și evaluare, modul de remunerare, inclusiv alte detalii importante, sunt expuse în Procedura de elaborare a designului pentru monedele jubiliare și comemorative, anul 2023.

Informațiile detaliate despre monedele jubiliare și comemorative emise până în prezent de BNM pot fi vizualizate accesând link-ul: https://www.bnm.md/ro/content/monede-comemorative.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!