ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Parlamentul Republicii Moldova a împlinit 32 de ani

09:43 | 23.05.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 23 mai /MOLDPRES/. Parlamentul Republicii Moldova a împlinit astăzi 32 de ani, informează MOLDPRES.

Cu ocazia aniversării, președintele Parlamentului, Igor Grosu, a menționat că datoria parlamentarilor, încredințată atunci când au fost aleși, este de a îmbunătăți viața oamenilor. „Deputații sunt aleși de oameni ca să-i reprezinte. Oamenii ne-au dat încrederea pentru ca să le îmbunătățim viața. Ei vor să trăiască acasă așa cum văd că se trăiește în țările europene”, se menționează în mesajul transmis de șeful Legislativului.

La rândul său, Secretarul general al Parlamentului, Tamara Gheorghița, a subliniat că, în toți cei 32 de ani, angajații Secretariatului Legislativului au fost alături de deputați și de cetățeni, prin activitatea desfășurată. „Eforturile de modernizare a corpului de funcționari, în special în contextul acordării statutului de țară candidată pentru aderarea la UE, sunt importante pentru o instituție eficientă, transparentă și profesionistă. Noi succese instituției parlamentare, felicitări tuturor actualilor și foștilor angajați!”, se spune în mesajul Secretarului general al Parlamentului.

În toți anii de activitate până în prezent, Parlamentul a adoptat 13 576 de acte legislative și s-a întrunit în 1914 ședințe plenare.

Pe 23 mai 1991, conform deciziei Sovietului Suprem al Republicii Sovietice Socialiste Moldoveneşti de legislatura a XII-a, constituit în urma primelor alegeri democratice, republica unională RSSM se transformă în R. Moldova, iar Sovietul Suprem devine primul Parlament al Republicii Moldova.

Foto: Parlament

img23004126

img23004126

img23004126

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!